استاندارد جهانی طبقه‌بندی صنایع
وبلاگ

استاندارد جهانی طبقه‌بندی صنایع

در این بخش به موضوع استاندارد جهانی طبقه‌بندی صنایع شامل ساختار آن، هدف و موارد استفاده، بررسی سالیانه و اهمیت در جامعه مالی پرداخته‌ایم. اگر از صاحبان صنایع یا علاقمندان به موضوعات مرتبط با کارآفرینی، بازاریابی و فروش هستید، اطلاع از این طبقه بندی (GICS) کمک شایان توجهی را به شما خواهد کرد.


معرفی و ساختار

استاندارد طبقه‌بندی صنعت جهانی (GICS) یک سیستم جامع طبقه‌بندی صنعت است که توسط MSCI و Standard & Poor’s (S&P) در سال ۱۹۹۹ توسعه یافته است. این سیستم برای ارائه چارچوبی سازگار برای دسته‌بندی شرکت‌ها به بخش‌ها و صنایع طراحی شده است که تحلیل و تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاری را تسهیل می‌کند.

ساختار GICS

GICS یک سیستم سلسله‌مراتبی چهار سطحی است که شرکت‌ها را به سطوح زیر طبقه‌بندی می‌کند:

بخش‌ها (sector) : بالاترین سطح که شامل 11 بخش است.

گروه‌های صنعتی ( industry group) : هر بخش به گروه‌های صنعتی تقسیم می‌شود که در مجموع 24 گروه هستند.

صنایع (industry) : گروه‌های صنعتی به صنایع تقسیم می‌شوند که در مجموع 68 صنعت هستند.

زیرصنایع (sub-industry) : جزئی‌ترین سطح که شامل 157 زیرصنعت است.

هر شرکت بر اساس فعالیت اصلی تجاری خود که عمدتاً توسط گروه درآمدی آن تعیین می‌شود، طبقه‌بندی می‌گردد. عوامل دیگر مانند درآمد و درک بازار نیز در طول فرآیند بررسی سالانه در نظر گرفته می‌شوند.

GICS به عنوان یک پایه اساسی در جامعه مالی جهانی استفاده می‌شود و به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد که بر اساس فعالیت اصلی تجاری خود، در یک زیرصنعت، صنعت، گروه صنعتی و بخش خاص طبقه‌بندی شوند.

تصویری برای ساختار GICS


هدف و موارد استفاده

GICS چندین هدف کلیدی دارد:

تحلیل سرمایه‌گذاری: به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا فعالیت‌های اصلی تجاری شرکت‌ها را درک کنند و آن‌ها را با بخش‌ها و صنایع دیگر مقایسه کنند.

مدیریت پورتفولیو: امکان ارزیابی روندهای صنعتی و تأثیر آن‌ها بر پورتفولیوها را فراهم می‌کند.

معیارگذاری: تسهیل مقایسه مواجهه‌ها و عملکرد بخش‌ها در مقابل همتایان یا شاخص‌ها.

استراتژی‌های سرمایه‌گذاری: پشتیبانی از ساخت راهبردهای سرمایه‌گذاری مبتنی بر بخش و چرخش بخش‌ها.

کاربرد و اهمیت GICS


بخش‌های GICS

در حال حاضر، بخش‌های استاندارد جهانی طبقه‌بندی صنایع که بالاترین لایه آن را تشکیل می‌دهد شامل 11 بخش (sector) به شرح زیر هستند:

  • انرژی (Energy)
  • مواد (Materials)
  • صنایع (Industrials)
  • مواد مصرفی اصلی Consumer Staples
  • مواد مصرفی اختیاری Consumer Discretionary
  • مراثبت‌های بهداشتی (Healthcare)
  • امور مالی (Financials)
  • فناوری اطلاعات (Information Technology)
  • خدمات ارتباطی (Communication Services)
  • خدمات رفاهی (Utilities)
  • املاک و مستقلات (Real Estate)

بررسی و اهمیت در جامعه مالی

چارچوب GICS به صورت سالانه بررسی می‌شود تا اطمینان حاصل گردد که دقیقاً نیازهای بازار جهانی را تامین می‌کنند. این فرآیندِ بررسی ممکن است منجر به طبقه‌بندی مجدد برخی صنایع و زیرصنایع برای انعکاس تغییرات در اقتصاد جهانی شود.

GICS به طور گسترده توسط جامعه مالی جهانی، از جمله سرمایه‌گذاران، تحلیل‌گران و اقتصاددانان استفاده می‌شود. این سیستم یک رویکرد استاندارد برای طبقه‌بندی صنعت ارائه می‌دهد و تحلیل و مقایسه شرکت‌ها در سراسر جهان را آسان‌تر می‌کند.


نکات کلیدی

GICS به طور سیستماتیک هر شرکت را بر اساس بخش، گروه صنعتی، صنعت و زیر صنعت قابل شناسایی می کند.

GICS توسط سرمایه گذاران و تحلیلگران برای شناسایی، مقایسه و مقایسه رقبای یک شرکت استفاده می شود.

سیستم طبقه بندی GICS از چهار سطح تشکیل شده است. تا سال 2021، 11 بخش، 24 گروه صنعتی، 69 صنعت و 158 صنعت فرعی وجود داشت.


پرسش‌های متداول

کاربرد GICS چیست؟
در مجموع، بیش از 26000 سهام در سراسر جهان توسط GICS طبقه‌بندی شده‌اند که بیش از 95 درصد از ارزش بازار بورس جهانی را تشکیل می‌دهد. GICS توسط مدیران پورتفولیو برای شناسایی و تجزیه و تحلیل سهام و رقبای آنها استفاده می شود. GICS با سیستم معیار طبقه بندی صنعت (ICB) نیز رقابت می کند که توسط داوجونز و گروه FTSE لندن نگهداری می شود.
آیا GICS قدیمی شده است؟
در سال های اخیر، ارتباط GICS و طبقه بندی ICB مورد سوال قرار گرفته است. بسیاری از مقوله‌ها و اندازه‌گیری‌های اقتصادی کنونی محصولات عصر صنعتی هستند، غول های امروزی از مرزهای سخت افزار و نرم افزار و فراتر از آن نیز عبور می کنند. اپل گوشی و کامپیوتر می سازد و محصولات سرگرمی می فروشد. آمازون سخت افزار ایجاد می کند، برنامه های سرگرمی تولید می کند، خدمات ابری را می فروشد و تقریباً همه چیز را ارائه می دهد. منتقدان استدلال می‌کنند که زمان آن رسیده است که از تاکید صنعت عمودی به مدل‌های کسب‌وکار با به‌روزرسانی استاندارد طبقه‌بندی جهانی صنعت برای انعکاس دامنه وسیع‌تر غول‌های امروزی حرکت کنیم. معیارهای جدید به سرمایه گذاران، مشتریان و کارمندان کمک می کند تا چشم اندازهای استراتژیک جدید را با بینش بیشتری مدیریت کنند.
لینک کوتاه این مطلب: https://momen.ir/xy7g
Author Image
محمد مومن

محمد مومن دانش آموخته كارشناسي مترجمي زبان انگليسي و كارشناسي ارشد علم اطلاعات است که از سال 1388 به عنوان مترجم و پژوهشگر زبان در موسسه عصر زبان فعاليت مي‌كند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *