مناظره های انتخاباتی در جهان
یادداشت روز

مناظره های انتخاباتی در جهان

با توجه به اهمیت موضوع مناظره های انتخاباتی در ایران و جهان، در یادداشت امروز به مرور این دسته از رویدادهای سیاسی در سطح جهان خواهیم پرداخت. این مسئله با توجه به رویه تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری 1403 در ایران جذابیت دو چندانی خواهد داشت.


مناظرات ریاست جمهوری (Presidental Debate) به جنبه مهمی از پویش‌های انتخاباتی در سراسر جهان تبدیل شده‌اند و بستری را برای نامزدها فراهم می‌کنند تا سیاستهای خود را ارائه دهند و در مورد مسائل روزمره به گفتگو بپردازند. در اینجا تاریخچه مختصری را ضمن ارائه برخی نمونه‌ها بیان کرده‌ایم.

نقاط اولیه:
مفهوم مناظرات سیاسی به مناظرات لینکلن-داگلاس (Abraham Lincoln and Stephen A. Douglas) در سال ۱۸۵۸ برمیگردد که مجموعه‌ای از هفت مناظره بین آبراهام لینکلن و استفان ای. داگلاس در طول پویش‌های آنها برای سنای ایالات متحده بود. این مناظرات مبنایی برای گفتمان سیاسی عمومی شد و با سخنرانی‌های گسترده و پاسخ‌های مستقیم بدون حضور مدیر برگزار شدند.

مناظرات ریاست جمهوری مدرن:
اولین مناظره تلویزیونی ریاست جمهوری اغلب به مناظره کندی-نیکسون (Kennedy-Nixon) در سال ۱۹۶۰ در ایالات متحده نسبت داده می‌شود. این مناظره نقطه عطفی بود زیرا اهمیت حضور رسانه‌ای و تصویر در پویش‌های سیاسی را برجسته کرد. مناظرات به صورت زنده از تلویزیون پخش شدند و مخاطبان عظیمی را جذب کردند، که تائید کننده نقش تلویزیون در شکل‌دهی به افکار عمومی بود.

نمونه‌های جهانی:
ایالات متحده: از زمان مناظرات کندی-نیکسون، مناظرات ریاست جمهوری ایالات متحده به یک اصل در انتخابات آمریکا تبدیل شده‌اند. این مناظرات توسط کمیسیون مناظرات ریاست جمهوری سازماندهی میشوند و لحظات به یادماندنی مانند مناظرات ۲۰۱۶ بین دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون را ایجاد کرده‌اند که بیش از ۸۴ میلیون بیننده را به خود جلب کردند.

فرانسه: در فرانسه، مناظرات ریاست جمهوری از دهه ۱۹۷۰ برگزار شده‌اند. یکی از قابل توجه‌ترین، مناظره ۱۹۸۱ بین فرانسوا میتران و والری ژیسکار دستن (François Mitterrand and Valéry Giscard d’Estaing) بود، جایی که عملکرد میتران به او کمک کرد تا ریاست جمهوری را به دست آورد.

برزیل: این کشور نیز مناظرات تلویزیونی را پذیرفته است، که اولین دوره آن به مناظره در سال ۱۹۸۹ بین لولا داسیلوا و فرناندو کولور (Lula da Silva and Fernando Collor) بود و بر نتیجه آن انتخابات نیز تأثیرگذار بود.


تأثیر مناظره های انتخاباتی بر نتایج انتخابات:
مناظرات ریاست جمهوری الزام قانونی ندارند و اجباری در برگزاری آنها نیست اما به بخش جدایی ناپذیری از فرایند انتخابات در بسیاری از کشورها تبدیل شده‌اند. این رویدادهای جذاب سیاسی به طور خاص برای رأی دهندگان بیطرف طراحی شده‌اند و گاهی میتوانند در نتیجه انتخابات تعیین کننده باشند. شیوه و قوانین مناظرات در کشورهای گوناگون، متفاوت هستند اما به طور کلی شامل یک مدیر یا گروهی از خبرنگاران هستند که پرسش‌هایی را برای نامزدها مطرح می‌کنند.

به طور خلاصه، مناظرات ریاست جمهوری به عنوان روشی برای مشارکت دموکراتیک عمل میکنند، که به رأی دهندگان اجازه میدهد تا سیاست‌ها، شخصیت و عملکرد نامزدها را ارزیابی کنند. آنها از بحث‌های رو در روی ساده به رویدادهای تلویزیونی پیچیده‌ای تبدیل شده‌اند که میتوانند بر مسیر یک انتخابات تأثیر بگذارند.

لینک کوتاه این مطلب: https://momen.ir/8ugf
Author Image
محمد مومن

محمد مومن، مدرس زبان و مشاور علمی، دانش آموخته كارشناسي مترجمي زبان انگليسي و كارشناسي ارشد علم اطلاعات است. وي در حال حاضر به عنوان مدير مسئول موسسه عصر زبان فعاليت مي‌كند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *