آشنایی با کشور کانادا
آشنایی با کشورها

آشنایی با کشور کانادا

آشنایی با کشور کانادا شامل شناخت مساحت و جمعیت، جغرافیا، اقتصاد، فرهنگ و زبانهای رایج در این کشور، محیط زیست و تنوع زیستی و گردشگری در این کشور مهم جهان است. امروزه ایرانیان زیادی به دنبال مهاجرت به کانادا هستند و همین عامل شناخت آن را پیش از مهاجرت جذاب خواهد کرد. کانادا، دومین کشور بزرگ جهان از نظر مساحت، به خاطر مناظر طبیعی خیره‌کننده، جامعه چندفرهنگی و اقتصاد قوی خود شناخته شده است. از توندراهای قطبی تا مراکز شهری پرجنب‌وجوش تا زیبایی طبیعی و زندگی مدرن در این کشور وجود دارد. این نوشتار نگاهی جامع به جغرافیا، تاریخ، فرهنگ، اقتصاد، محیط زیست و گردشگری کانادا دارد. آشنایی با کشور کانادا مطلبی است که چنین اطلاعاتی را در اختیار شما خواهد گذاشت.


مساحت و جمعیت 

کانادا، دومین کشور بزرگ جهان، مساحتی حدود ۹.۹۸ میلیون کیلومتر مربع را پوشش می‌دهد. با وجود این وسعت بزرگ، جمعیت کانادا نسبتاً کم است و حدود ۳۸ میلیون نفر هستند. تراکم جمعیت در آن پایین بوده و بیشتر مردم در مناطق شهری در امتداد مرز جنوبی، مانند تورنتو، ونکوور و مونترال زندگی می‌کنند. این توزیع جغرافیایی و جمعیتی منحصر به فرد به تنوع مناظر طبیعی کانادا و صحنه‌های فرهنگی پرجنب‌وجوش در شهرهای بزرگ آن کمک می‌کند. در ادامه نوشتار آشنایی با کشور کانادا این مسائل بیشتر باز خواهد شد.


جغرافیا

۱. موقعیت و اندازه: کانادا با مساحتی حدود ۹.۹۸ میلیون کیلومتر مربع، دومین کشور بزرگ جهان است. این کشور در بخش شمالی آمریکای شمالی قرار دارد و از جنوب با ایالات متحده، از شرق با اقیانوس اطلس، از غرب با اقیانوس آرام و از شمال با اقیانوس قطب شمال هم‌مرز است.

۲. نشانه‌های طبیعی: کانادا میزبان انواع شگفتی‌های طبیعی از جمله کوه‌های راکی، دریاچه‌های بزرگ، جنگل‌های وسیع بوریال و توندراهای گسترده قطبی است. از نشانه‌های قابل توجه در آن می‌توان به آبشار نیاگارا، پارک ملی بنف (Banff National Park) و خلیج فاندی (Bay of Fundy)  دارای بالاترین دامنه جزر و مد در جهان اشاره کرد.

۳. اقلیم: کانادا به دلیل اندازه وسیع خود انواع اقلیم‌ها را تجربه می‌کند. مناطق ساحلی دارای اقلیم معتدل دریایی هستند، در حالی که مناطق داخلی دماهای شدیدتری را تجربه می‌کنند. مناطق شمالی کانادا دارای اقلیم‌های قطبی و زیرقطبی هستند و زمستان‌های طولانی و سخت و تابستان‌های کوتاه و خنک دارند.


تاریخ

۱. مردم بومی: قبل از استعمار اروپا، کانادا محل سکونت گروه‌های مختلف بومی بود که هر کدام فرهنگ، زبان و ساختار اجتماعی خاص خود را داشتند. این گروه‌ها شامل مردم نخستین، اینویت (Inuit) و متیس (Métis) هستند که هزاران سال در کانادا زندگی کرده‌اند.

۲. اکتشاف و استعمار اروپایی: اولین اروپاییاهایی که کانادا را کشف کردند وایکینگ‌ها در حدود سال ۱۰۰۰ میلادی بودند. بعدها در قرون ۱۵ و ۱۶، کاشفان فرانسوی و بریتانیایی به کانادا رسیدند. ساموئل دو شامپلن (Samuel de Champlain) در سال ۱۶۰۸ اولین سکونتگاه دائمی اروپایی را در کبک تأسیس کرد.

۳. مسیر به سوی کنفدراسیون: کانادا در اول ژوئیه ۱۸۶۷ با اتحاد استان‌های انتاریو، کبک، نیوبرانزویک و نوا اسکوشیا به کنفدراسیون تبدیل شد. با گذشت زمان، استان‌ها و مناطق بیشتری به کنفدراسیون پیوستند و کانادای امروزی را شکل دادند. این کشور با تصویب قانون کانادا در سال ۱۹۸۲ استقلال کامل قانون‌گذاری از بریتانیا را به دست آورد.


فرهنگ

۱. جامعه چندفرهنگی: کانادا به خاطر قابلیت چندفرهنگی و جامعه فراگیر خود مشهور است. مردم از سراسر جهان به کانادا مهاجرت کرده‌اند و به ساخت پازل فرهنگی غنی آن کمک کرده‌اند. این تنوع با برگزاری جشنواره‌های مختلف، غذاها و سنت‌های فرهنگی جشن گرفته می‌شود.

۲. فرهنگ بومی: فرهنگ مردم بومی بخش اساسی از هویت کانادایی است. سنت‌ها، زبان‌ها و هنرهای آن‌ها در سراسر کشور حفظ و ترویج می‌شوند. جوامع بومی همچنان نقش حیاتی در چشم‌انداز فرهنگی کانادا ایفا می‌کنند.

۳. هنر و سرگرمی: کانادا دارای عرصه هنری پرجنب‌وجوشی است و به موسیقی، فیلم، ادبیات و هنرهای بصری کمک‌های قابل توجهی کرده است. این کشور به خاطر موزه‌های جهانی، تئاترها و جشنواره‌های موسیقی خود معروف است. هنرمندان کانادایی مانند لئونارد کوهن، جونی میچل و گروه هفت در سطح بین‌المللی شناخته شده‌اند.


اقتصاد

۱. مرور اقتصادی: کانادا دارای اقتصاد بسیار توسعه یافته و متنوعی است که بوسیله منابع طبیعی و نوآوری فناورانه هدایت می‌شود. این کشور یکی از ثروتمندترین ملت‌ها در جهان است و استاندارد بالای زندگی و شبکه اجتماعی قوی در آن استقرار دارد.

۲. صنایع کلیدی: صنایع عمده در کانادا شامل منابع طبیعی (مانند نفت، گاز و مواد معدنی)، تولید، خدمات و فناوری است. این کشور یکی از تولیدکنندگان پیشرو گندم، کانولا و دیگر محصولات کشاورزی هست.

۳. تجارت و سرمایه‌گذاری: کانادا دارای روابط تجاری قوی به ویژه با ایالات متحده به عنوان بزرگترین شریک تجاری خود است. این کشور عضو چندین سازمان تجاری بین‌المللی، از جمله سازمان تجارت جهانی (WTO) و توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی (NAFTA) است.


محیط زیست و تنوع زیستی

۱. حیات وحش منحصر به فرد: کانادا زیستگاه گونه‌های مختلف حیات وحش از جمله گونه‌های نمادینی مانند گوزن شمالی، سگ آبی، خرس قطبی و غاز کانادایی است. زیست بوم‌های متنوع در این کشور از تنوع غنی گیاهان و جانوران پشتیبانی می‌کنند.

۲. تلاش‌های حفاظتی: کانادا اهمیت زیادی به حفاظت از محیط زیست می‌دهد. پارک‌های ملی و مناطق حفاظت‌شده زیادی برای حفظ زیستگاه‌های طبیعی و تنوع زیستی در آن ایجاد شده و در توافقات و ابتکارات بین‌المللی محیط زیستی فعال است.

۳. منابع طبیعی: کانادا دارای منابع طبیعی غنی از جمله جنگل‌های وسیع، ذخایر معدنی و منابع آب شیرین بوده که مدیریت پایدار این منابع برای اقتصاد و محیط زیست حیاتی خواهد بود.


گردشگری

۱. جاذبه‌ها: کانادا یک مقصد گردشگری محبوب برای جهانیان بوده و به خاطر زیبایی طبیعی، نشانه‌های فرهنگی و شهرهای پرجنب‌وجوش خود شهرت یافته است. جاذبه‌های مهمی همچون برج CN در تورنتو، بافت کبک قدیم، کوه‌های راکی و شفق شمالی در یوکان از جمله آنهاست.

۲. فعالیت‌های در فضای باز: مناظر متنوع کشور فرصت‌های زیادی برای فعالیت‌های در فضای باز همچون اسکی، پیاده‌روی، کایاک‌سواری و مشاهده حیات وحش ارائه می‌دهد. پارک‌های ملی و مناطق وحشی فرصت‌های فراوانی برای ماجراجویی و کاوش فراهم می‌کنند.

۳. رویدادها و جشنواره‌ها: کانادا میزبان انواع رویدادها و جشنواره‌ها از جمله کلگری استمپید، جشنواره بین‌المللی فیلم تورنتو و جشنواره جاز مونترال در طول سال هستند که این رویدادها تنوع فرهنگی و استعداد هنری کشور را به نمایش می‌گذارند.


نتیجه‌گیری

کانادا سرزمینی با زیبایی فراوان، غنای فرهنگی و قدرت اقتصادی است. مناظر وسیع، جمعیت متنوع و تعهد به چندفرهنگی بودن و حفاظت از محیط زیست، آن را به کشوری منحصر به فرد و مهاجر پذیر تبدیل می‌کند. چه به دنبال کشف شگفتی‌های طبیعی، تجربه تنوع فرهنگی یا مشارکت در یک اقتصاد پویا باشید و چه هدف دیگری، کانادا حرفی برای گفتن خواهد داشت. آشنایی با کشور کانادا به همینجا ختم نمی‌شود و در مطالب بعدی به آن بیشتر خواهیم پرداخت.

لینک کوتاه این مطلب: https://momen.ir/mi8j
تصویر نویسنده
محمد مومن

محمد مومن، مدرس و پژوهشگر زبان انگلیسی، دانش آموخته كارشناسي مترجمي زبان انگليسي و كارشناسي ارشد علم اطلاعات است. وي در حال حاضر به عنوان مدير مسئول موسسه عصر زبان توس فعاليت مي‌كند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *