مقايسه مقالات پژوهشي و مروري
وبلاگ

مقايسه مقالات پژوهشي و مروري

در اين نوشتار مقايسه مقالات پژوهشي و مروري را از هفت منظر هدف، داده، روش، نوآوري، ساختار، مخاطب و استناد به آنها بررسي را مدنظر قرار داده‌ايم. آگاهي نسبت به اين موارد، انتخاب نوع مقاله تحقيقي را براي دانشجويان، اعضاي هيئت علمي و پژوهشگران ساده‌تر خواهد كرد.


مقالات پژوهشی و مروري اجزای اساسی ادبیات علمی هستند که هر کدام به تقويت اهداف منحصر به فردی كمك می‌کنند و جنبه‌های مختلف کار علمی را هدف قرار می‌دهند. درک تفاوت‌های بین این دو نوع مقاله برای پژوهشگران، دانشجویان و دانشگاهیان ضروری است. در ادامه یک مقایسه جامع بر اساس معیارهای مختلف از جمله هدف، داده‌ها، روش، نوآوری، ساختار، مخاطب و استنادات انجام داده‌ايم.

هدف

مقالات پژوهشی: این مقالات ارائه دهنده پژوهش اصلی انجام شده توسط نویسندگان هستند و هدف اصلی آن‌ها اشتراک گذاري یافته‌های جدید و کمک به بدنه دانش موجود است.

مقالات مروري: این مقالات پژوهش‌های موجود را خلاصه و ارزیابی می‌کنند، داده‌های آزمایشی جدیدی ارائه نمی‌دهند بلکه ترکیبي از پژوهش‌های فعلی در یک موضوع خاص ارائه می‌دهند.


داده‌ها

مقالات پژوهشی: شامل داده‌های جدید جمع‌آوری شده توسط نویسندگان از طریق آزمایشات، نظرسنجی‌ها، مشاهدات یا روش‌های دیگر پژوهش هستند. این داده‌ها پایه و اساس نتایج حاصل شده در مقاله را تشکیل می‌دهند.

مقالات مروري: داده‌های موجود جمع‌آوری شده از مطالعات مختلف را تجزیه و تحلیل می‌کنند. آن‌ها یافته‌های منابع مختلف را ترکیب می‌کنند تا مروري جامع نسبت به موضوع ارائه دهند.


روش شناسي

مقالات پژوهشی: توضیحات دقیقی از روش‌های استفاده شده برای دستیابی به نتایج ارائه می‌دهند كه شامل طراحی آزمایشی، رویه‌ها، مواد و تکنیک‌های تحلیل داده‌ها می‌شود؛ ضمنا نسبت به تکرارپذیری اطمينان لازم را تامين مي‌كنند.

مقالات مروري: روش‌های استخراج، فیلتر و تحلیل داده‌ها را که برای جمع‌آوری و ارزیابی پژوهش‌های موجود استفاده می‌شوند، توصیف می‌کنند. این روش‌ها بر روی چگونگی انتخاب و تحلیل مطالعات برای دستیابی به نتایج تمرکز دارند.


نوآوری

مقالات پژوهشی: دانش جدیدی با پرداختن به شکاف‌ها، آزمون فرضیه‌ها و پیشنهاد نظریه‌های جدید به ادبيات علمي با ارائه یافته‌های اصلی به حوزه مورد مطالعه اضافه می‌کنند.

مقالات مروري: یک دیدگاه جدید یا ترکیبی از پژوهش‌های موجود ارائه می‌دهند. آن‌ها می‌توانند روندها را مشخص کنند، خلاءهاي موجود در ادبیات را شناسایی کنند و جهت‌های پژوهشی آینده را پیشنهاد دهند.


ساختار

مقالات پژوهشی: معمولاً از فرمت IMRaD (مقدمه، روش‌ها، نتایج و بحث) پیروی می‌کنند. این ساختار شفافیت و جریان منطقی را تضمین می‌کند و خوانندگان را قادر می‌سازد که فرایند پژوهش را دنبال کنند.

مقالات مروري: ساختار می‌تواند بسته به نوع مرور متغیر باشد. ساختارهای متداول اين نوع مقاله شامل مرور نظام‌مند (systematic review)، مرور روایی (narrative review) و فرا تحليل (meta-analyse) هستند که هر کدام با فرمت خاص خود برای خلاصه‌سازی و ترکیب پژوهش‌های موجود طراحی شده‌اند.


مخاطب

مقالات پژوهشی: اغلب بر مخاطبان برجسته یک حوزه خاص اختصاص دارند. خوانندگان اين مقالات معمولاً کارشناسان یا پژوهشگرانی هستند که به موضوع خاص مقاله علاقه‌مند هستند.

مقالات مروري: می‌توانند برای مخاطبان گسترده‌تری از جمله پژوهشگران، عملی‌کنندگان و سیاست‌گذاران جذاب باشند. اين نوع مقالات برای هر کسی که به دنبال درک جامع از یک حوزه پژوهشی خاص است مفید هستند.


استنادات

مقالات پژوهشی: معمولاً توسط دانشمندان در حوزه خاص پژوهش استناد می‌شوند. این استنادها به نقش مقاله در پیشبرد دانش در آن حوزه اشاره می‌کنند.

مقالات مروري: به طور متداول استنادهای زیادی دریافت می‌کنند زیرا یک خلاصه ارزشمند از پژوهش‌های موجود ارائه داده‌اند. آن‌ها اغلب توسط پژوهش‌هاي جدید به منظور زمینه‌سازی یافته‌ها در منظر پژوهش گسترده‌تر ارجاع داده می‌شوند.

در نتیجه، هر دو مقالات پژوهشی و مروري نقش‌های حیاتی در پیشبرد دانش ایفا می‌کنند. مقالات پژوهشی با ارائه داده‌ها و بینش‌های جدید، نوآوری و کشف را پیش می‌برند، در حالی که مقالات مروري با ترکیب و ارزیابی پژوهش‌های موجود، درک را تسهیل می‌کنند. مقايسه مقالات پژوهشي و مروري و شناخت ویژگی‌ها و اهداف منحصر به فرد هر نوع مقاله می‌تواند به پژوهشگران کمک کند تا به طور موثر ارتباط دهنده تحقيقات خود باشند و به پيشرفت موضوع‌هاي مختلف علمي کمک کنند.

لینک کوتاه این مطلب: https://momen.ir/m5gn
Author Image
محمد مومن

محمد مومن، مدرس زبان و مشاور علمی، دانش آموخته كارشناسي مترجمي زبان انگليسي و كارشناسي ارشد علم اطلاعات است. وي در حال حاضر به عنوان مدير مسئول موسسه عصر زبان فعاليت مي‌كند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *