تفاوت رايانش كلاسيك و كوانتومي
در نوشتار امروز به بررسي كامل تفاوت رايانش كلاسيك و كوانتومي خواهيم پرداخت. آشنايي با اين مقوله به درك بهتر قدرت رايانههاي كوانتومي كه پديده نوظهور و بسيار مهم قرن حاضر محسوب ميشود، منجر خواهد شد.
همانطور كه در تصوير زير ملاحظه ميفرماييد، تفاوتهاي اين دو رايانش computing عرضه شده است. بي ترديد رايانش كلاسيك در دوره خود، انقلاب فناوري محسوب ميشد، اما با ظهور ايده رايانش كوانتومي در عرصه علوم رايانه، رايانش كلاسيك به حاشيه رانده شد.
در اين اينفوگرافيك به چهار تفاوت اساسي اين دو رايانش اشاره شده است. در سال 2011 ميلادي، شرکت رایانهای D-Wave Systems با عرضه اولين رايانه كوانتومي به بازار جهان، عملاً توجهات جهاني و افراد را به اين نوع فناوري جلب كرد. رايانه D-Wave One اين شركت 128 كيوبيت قدرت پردازش داشت. نسل بعدي اين رايانه نيز با نام D-Wave Two دو سال بعد و در سال 2013 ميلادي عرضه شد.
تفاوت رايانش كلاسيك و كوانتومي تا حدي اهميت دارد، كه برخي از متخصصان علوم رايانه، نسبت به عرضه رايانههاي كوانتومي شركت Wave Systems ابزار ترديد كرده و آنها را اصيل و مبتني بر رايانش كوانتومي نميدانستند. اما در چهارشنبه ۲۳ اکتبر سال ۲۰۱۹ ميلادي، با اعلام شركت گوگل، عملاً برتري كوانتومي محقق شد و حاصل تحقيقات آن نيز در نشريه معتبر نيچر به چاپ رسيد. براي اينكه تصور بهتري از رايانش كوانتومي داشته باشيد بايد بدانيد:
انجام يك محاسبه با پيشرفتهترين رايانه جهان 10 هزار سال طول ميكشد و همان محاسبه با رايانه كوانتومي تنها در 200 ثانيه قابل انجام است.
نظر و تجربه خود را در خصوص اين نوع رايانش از طريق فرم زير با ما در ميان بگذاريد. پيشنهاد ميكنيم با مطالعه در ساير منابع به دانش خود در اين زمينه بيفزاييد.