انواع منابع در مندلي
انواع منابع در مندلي به معرفي كامل نوع منبع اطلاعاتي در برنامه مديريت منابع مندلي Mendeley Reference Manager ميپردازد. شناخت نوع منبع اطلاعاتي براي كار با بخشهاي مختلف اين نرمافزار اهميت بسيار زيادي دارد. پژوهشگران، دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري، كليه اساتيد دانشگاهي و علاقمندان به دانش و پژوهش بايستي ساختار منابع اطلاعاتي را به خوبي درك كنند. بعد از آشنايي با نرمافزار مديريت منابع مندلي حالا وقتي آشنايي با انواع منابع در مندلي است.
اگر به تصوير بالا نگاه كنيد خواهيد دانست كه 6 گروه منابع اطلاعاتي و 20 مورد در اين برنامه پوشش داده ميشود. با ايجاد نمودار فوق، شناخت منابع اطلاعاتي سادهتر خواهد شد. در اين گروه دو دسته مقاله و كتاب با رنگ متمايز نمايش داده شدهاند تا اهميت اين دو مورد بيشتر برجسته شود؛ در واقع پژوهشگران عمده تمركز خود در جستجو و بهرهگيري از منابع اطلاعاتي را بر اين دو گروه قرار ميدهند. براي اينكه اهميت اين دو گروه مشخص شود، توصيه ميكنم حتماً چند مقاله و پايان نامه را دانلود كرده و در بخش انتهايي منابع اطلاعاتي References را كنترل كنيد؛ تعدد استفاده از مقاله و كتاب نشان از اهميت اين دو گروه دارد.
البته نكته شايان توجه در اين است كه استفاده از نوع منبع اطلاعاتي، بستگي بسيار زيادي به نوع پژوهش دارد. به عنوان نمونه در يك پژوهش حقوقي ممكن است استناد به منابع رسمي بسيار بيشتر از ساير موارد باشد. اگر نتوانيم در گزينش منبع اطلاعاتي گزينه مناسب را انتخاب كنيم، از گزينه Unspecified استفاده خواهد شد. در هنگام درج منبع اطلاعاتي كه در بخش ديگر سايت توضيح داده شده است، فرم هر كدام از منابع از ديگري متفاوت است. اگر پژوهشگر در حال نگارش مقاله علمي پژوهشي است و قصد كار حاصل كار خود را در نشريهاي به چاپ برساند، انتخاب ژورنال مناسب اهميت فراواني دارد؛ از آن مهمتر اين است كه بايستي به اصول نگارشي نشريه مربوطه كه با نام Author’s Guideline شناخته ميشود، اين موارد مشخص شدهاند.