آشنایی با کشور کویت
آشنایی با کشورها

آشنایی با کشور کویت

در ادامه شناخت کشورهای منطقه خاورمیانه، در این نوشتار به موضوع آشنایی با کشور کویت از حیث تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی پرداخته‌ایم. فراهم شدن امکان تبادلات تجاری، فرهنگی و اجتماعی با این کشور از جمله مزایای شناخت آن است.


مساحت و جمعیت 

کویت یک کشور کوچک در گوشه شمال غربی خلیج فارس است که مساحتی حدود ۱۷۸۲۰ کیلومتر مربع (۶۸۸۰ مایل مربع) را پوشش می‌دهد. جمعیت کویت در سال ۲۰۲۴ حدود ۴.۳۵ میلیون نفر تخمین زده می‌شود که عمدتاً شهری هستند و بخش قابل توجهی از آن را مهاجران تشکیل می‌دهند که حدود ۷۰٪ از کل جمعیت را شامل می‌شوند.


جغرافیا و آب و هوا

کویت از شمال و غرب با عراق، از جنوب با عربستان سعودی و از شرق با خلیج فارس هم‌مرز است. این کشور مساحتی حدود ۱۷۸۱۸ کیلومتر مربع دارد که آن را به یکی از کوچک‌ترین کشورهای جهان تبدیل می‌کند. با وجود اندازه کوچک، کویت دارای یک خط ساحلی قابل توجه در خلیج فارس است که شامل خلیج کویت به عنوان یک بندر طبیعی عمیق هست.

آب و هوای کویت با تابستان‌های بسیار گرم و دماهایی که اغلب از ۵۰ درجه سانتی‌گراد (۱۲۲ درجه فارنهایت) فراتر می‌رود، و زمستان‌های ملایم متمایز هست. این کشور میزان بارندگی بسیار کمی دارد و به طور متوسط حدود ۱۱۰ میلی‌متر در سال است که بیشتر آن بین نوامبر و آوریل رخ می‌دهد.

جغرافیا و آب و هوا کویت


تاریخ

تاریخ کویت به قرن ۱۸ و زمان تاسیس آن توسط قبیله بنی عتب بازمی‌گردد. نام “کویت” را از کلمه عربی “کوت” به معنای قلعه‌ای که نزدیک آب ساخته شده، گرفته‌اند. در سال ۱۷۵۶، خانواده آل صباح یک شیخ‌نشین در کویت تأسیس کردند که تا به امروز تحت حاکمیت آن‌ها باقی مانده است.

در اوایل قرن ۲۰، کویت به یک تحت‌الحمایه بریتانیا تبدیل شد و در سال ۱۹۶۱ استقلال یافت. کشف نفت در دهه ۱۹۳۰ کویت را به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان تبدیل کرد. با این حال، تاریخ مدرن آن با تهاجم عراق در سال ۱۹۹۰ دستخوش تغییراتی شد و جنگ خلیج فارس را به دنبال داشت. کویت در سال ۱۹۹۱ توسط ائتلاف نیروها به رهبری ایالات متحده آزاد شد.

عکسی برای تاریخ کویت


اقتصاد

اقتصاد کویت به شدت وابسته به نفت است و تقریباً نیمی از تولید ناخالص داخلی و ۹۰٪ درآمد دولت را تشکیل می‌دهد. این کشور ششمین ذخایر نفتی بزرگ جهان را دارد. تلاش‌ها برای تنوع‌بخشی به اقتصاد آن با سرمایه‌گذاری در بخش‌هایی مانند مالی، املاک و زیرساخت‌ها در حال انجام است،

دینار کویت بالاترین واحد ارز در جهان است و مردم این کشور برابری ارزی بسیار خوبی را تجربه می‌کنند. دولت مزایای رفاهی گسترده‌ای از جمله مراقبت‌های بهداشتی رایگان، آموزش و مسکن یارانه‌ای به شهروندان خود ارائه می‌دهد.


جامعه و فرهنگ

نکته جالب توجه این است که حدود ۷۰٪ از جمعیت این کشور را مهاجران تشکیل می‌دهند. زبان رسمی در این کشور زبان عربی و اسلام دین رسمی آن است که اکثریت کویتی‌ها به مذهب اهل سنت معتقد هستند.

فرهنگ کویتی‌ها عمیقاً در سنت‌های اسلامی ریشه دارد، اما بازتابی از تأثیرات فارسی، هندی و آفریقایی به دلیل تاریخ آن به عنوان یک مرکز تجاری نیز نمایان ساخته است. موسیقی، رقص و غذاهای سنتی بخش‌های اساسی فرهنگ کویتی هستند. این کشور به خاطر مهمان‌نوازی و حس قوی اجتماعی در میان مردمش، شناخته شده است.

عکسی برای فرهنگ و جامعه کویت


سیاست و حکومت

کویت یک پادشاهی مشروطه با سیستم پارلمانی است. امیر رئیس دولت است و نخست‌وزیر توسط امیر منصوب می‌شود. مجلس ملی که شامل ۵۰ عضو منتخب است، نقش مهمی در فرآیند قانون‌گذاری دارد. کویت با یک پارلمان نسبتاً فعال و درجه‌ای از آزادی بیان و مطبوعات به داشتن یکی از بازترین سیستم‌های سیاسی در منطقه خلیج فارس معروف است،


چالش‌ها و چشم‌اندازهای آینده

کویت با چندین چالش مهم روبروست که عبارتند از:

تنوع‌بخشی اقتصادی، اصلاحات سیاسی و مسائل زیست‌محیطی مانند کمبود آب و آلودگی.

دولت ابتکارات مختلفی را برای مقابله با این چالش‌ها در پیش گرفته است که از جمله آنها می‌توان به چشم‌انداز ۲۰۳۵ که هدف آن تبدیل کویت به یک مرکز مالی و فرهنگی است، اشاره کرد. امیدواریم آشنایی با کشور کویت به توسعه دانش شما کمک کرده باشد.

لینک کوتاه این مطلب: https://momen.ir/1w5i
Author Image
محمد مومن

محمد مومن دانش آموخته كارشناسي مترجمي زبان انگليسي و كارشناسي ارشد علم اطلاعات است که از سال 1388 به عنوان مترجم و پژوهشگر زبان در موسسه عصر زبان فعاليت مي‌كند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *